Autor Tema: C.D Tondela-Portugalska san dozivljava trener iz Srbije!!  (Pročitano 10610 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

SoneKragujevac

• Superstar
    • Pogledaj profil
C.D Tondela-Portugalska san dozivljava trener iz Srbije!!
« poslato: 5. januar 2016, 03:47:08 »
O samom klubu,za pocetak!!
[/I][/SIZE][/FONT][/B]
Ime kluba:C.D.Tondela
Osnivanje kluba: 6 Jun ,1933godine
Stadion:    Estádio João Cardoso
Nadimak: CDT
Najveci uspeh:    Primeira Liga

Sve je pocelo kao i svakog dana!!
[/I][/B][/SIZE][/FONT]
Ustajem rano ujutru,onako rasanjen,idem do prijateljovog kafica i idem na jutarnju kaficu kao i svaki dan.Popricah tu i popih prvu jutarnju kafu,a zatim krenu na posao.Naime,posle zavrsetka Difa,poceo sam da radim kao profesor fizickog u srednjoj skoli ,a postao sam i fudbalski trener,jednog gradskog kluba.Naime,resio sam da postavim snimke mojih treninga,koje sam vodio i utakmice na internet,napravio sam svoj profil na nekim web portalima ,gde se nalaze igraci i treneri.Alii.. Ipak nista,cekao sam ,cekao i taman kada sam vise prestao da verujem,desilo se nesto mnogo cudno.Zavrsih sa poslom i krenuh kuci,ali pokvario mi se auto.
[/I][/SIZE][/FONT][/I]
Iako vozim,ne bas popularna japanska kola Tata Nano,a obzirom da retko koji automehanicar u gradu zna da ih popravi.Morao sam da nadjem nekog ko se razume u to.Jos odavno pre 3 godine upoznao sam Japanca i mog velikog drugara Sendoi Shimizua koji je cesto komentarisao sa mnom o fudbalu i vec duze vremena se druzimo ,ali nikad nije pricao o svojoj porodici.Odslepah auto ja pravo do Shimizua,a on tamo dok je privezivao preko kompjutera da ustanovi problem,upita me :

• Ti,bese jos nigde ne treniras,ni jedan klub ozbiljno?
  • Ne Shimizu,nazalost..
  • Aa,voleo bi to da radis?
  • Naravno , fudbal je moj zivot
  • Pa,mogao bi da ti pomognem ,ali ne mogu da obecam da cu sto posto uspeti
  • O cemu ti to , dragi moj Shimizu?
  • Moja porodica i familija su bogatasi,mozda nisi to ocekivao ,ali tako je .Zbog toga sam i pobegao u Srbiji,volim da sve zaradjujem sam i da radim.Moj ujak kupio je Tondelu,nije skroz ali 30posto je njegovo.Klub im se nalazi u rasulu ,a ja bi mogao da probam tebe da mu preporucim.
  • Shiimizu,hvala ti druze.Ne verujem da ce prihvatiti mene ,ali dodji da te zagrlim druze moj.
  • Shimizu ,resi problem sa kolima i ja se vratih sam kuci
[/FONT][/SIZE][/I]

Tondela dozivela finansijski debakl,Japanski bogatas spasava klub!!
[/B][/I][/SIZE][/FONT]
Posle objave da Tondela nece imati para da isplati igrace za novu sezonu ,cak 16 igraca zatrazilo je raskid ugovora.Takodje i celokupan strucni stab,podneo je ostavku,a Tondela i njen Predsednik Gilberto Coimbra,nalaze se u vrlo losoj situaciji.Ostalo je Tondeli jos 10 igraca koji su zeleli da ostanu ipak i u ovom teskom vremenu,a sve trenee koje su pozvali ,odbili su da preuzmu ekipu Tondele.Tondela ce za novi tim ,imati samo 2miliona ,a i moguca je prodaja nekih igraca koji su ostali u klubu.Navijaci su poceli da prikupljaju pomoc za svoje miljenike ,a predsednik kluba poceo je da trazi sponzore koji bi pokrili rupu u budzetu.
Mozda i glavni spas za ekipu Tondele je gospodion Rio Siminizu,koji ima svoje firme automobila i drzi veliki broj automehanicarskih radnja.Nece doneti bas ogroman priliv novca,ali tondela ce uspomoc njega,moci da isplati sva dugovanja kako bi ucestvovali i imali bi oko 2,500,000 za nova pojacanja Tondele.Rio Shimizu nije krio zadovoljsto za ulazak u TONDELU i rekao da ce najverovatnije on dovesti jos neke ulagace,ako bude bilo rezultata.Rio Shimizu je ovako uzeo 30 posto kluba pod svoje vlasnistvo.Govori se i da ce Tondela morati da potrazi novog proizvodjaca opreme,a i promeniti dresove.Trazice se i jos sponzora,da bi se obezbedio rad Tondele,u svim stvarima.
Negde u jutarnjim casovima..
[/B][/I][/SIZE][/FONT]
Shimizu me zove na telefon u 5:30.
[/B][/I][/SIZE][/FONT]

• Alooooo,ne razbudjen rekoh
  • Ustaj,treba da pricas sa nekim!!
  • Shimizu,jes to ti ? Pogledaj kolko je sati ,da li si normalan?
  • Alo ustaj i sto pre dodji,hitno je
  • Nikad nisam cuo tako da mi prica Shimizu,brzooh se obukoh i izjuri iz stana
  • Kad tamo,Shimizu se povezao na skajp sa svojim ujakom,bogatasom ,koji je kupio 30procenta Tondele
  • Tu nam je u konverzaciji pomagao Shimizu,prevodio je sta pricamo jedan drugom i video sam ,da ostavljam pozitivan utisak kod vlasnika
  • Na kraju je rekao : "Videcemo nesto,tokom dana te zovemo i bices obavesten o svim rezultatima.
[/SIZE][/FONT][/I]
Poziv u kasno doba!!
[/B][/I][/SIZE][/FONT]
Dodjoh kuci,tokom dana ,stojim pored svog telefona i nista,pa nista.Razocarao sam se u sebe ,a bas sam ponadao i resih da odem da se istusiram,da oladim malo glavu.Kada ipak,zacuo sam da mi zvoni telefon.Poznata melodija pesma Sinana Sakica-Sve je postalo pepeo i dim (:w00t: haha).Javljam se na telefon,kad tamo cujem coveka koji prica na Engleskom ali ima vrlo cudan naglasak kao da je iz Portugala.Poceli smo konverzaciju:

• Predsednik:Sta ja zelim od Tondele?[/SIZE]
  • Ja: Podmladjivanje ekipe
  • Uprava da se ne mesa u moj posao
  • Vreme i strpljenje za uspeh
  • Predsednik : Vidim da dobro poznajete Engleski ,da li znate jos neki jezik ?
  • Ja:Nemacki ,ali bice mi potreban prevodilac za igrace koji me nece razumeti.
  • Zatim sam upitao : Da li bi predstalvjao problem da imamo vise stranaca nego Portugalaca u ekipi ?
  • Predsednik:Ne,naravno ,odgovorio je . Nemamo nikakvih problema protiv stranih igraca.Plan je da osptanemo.Sutra u 6:30 polazite sa Aerodroma u Beogradu.Pripremite se za prees konferenciju i pricu sa saigracima.Povedite  i strucni stab,jer ovde nije niko ostao.Kod tog tvog prijatelja su ti karte.
    Zatim je usledila prica oko plate i sta cu dobiti.Dobio sam stan,kola i veoma dobru platu,to je bila samo cista formalnost.
« Poslednja izmena: 5. januar 2016, 14:27:14 od strane SoneKragujevac »

Sledeći korisnici su se zahvalili za ovaj post: enzocro92, Samke, rma_7, Nikola9876, elcapiteno7, Ivan94, Ćofi_Delija

Samke

• Superstar
    • Pogledaj profil
Re: C.D Tondela-Portugalska san dozivljava trener iz Srbije!!
« Odgovor #1 poslato: 5. januar 2016, 09:36:37 »
Auuu, kakav uvod!! Samo napred brate!

Sledeći korisnici su se zahvalili za ovaj post: SoneKragujevac

Ivan94

• Superstar
    • Pogledaj profil
    • http://www.pes-serbia.net/members/46168-Ivan94
Odg: C.D Tondela-Portugalska san dozivljava trener iz Srbije!!
« Odgovor #2 poslato: 5. januar 2016, 23:03:29 »
Nešto slično što sam ja radio u 12-ici i 13-ici :) Samo napred, Šone. Lepo je što si se vratio :)

SoneKragujevac

• Superstar
    • Pogledaj profil
Re: Odg: C.D Tondela-Portugalska san dozivljava trener iz Srbije!!
« Odgovor #3 poslato: 5. januar 2016, 23:34:28 »
Majstore,video sam onaj post,da ce Liverpul da ti bude mozda i zadnja prica.Na moju veliku zalost,prestajes da pises.Secam se jos,kada sam se pojavio na forumu,davao si mi najkorisnije savete.Ajde,makar da pokusamo da te zamenimo ,ako neces da pises vise,makar da pokusam :). Nadam se ,da ces makar da pratis moje pisanje.

SoneKragujevac

• Superstar
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 6. januar 2016, 04:23:24 »
Najvazniji dan u zivotu!!
Otidjoh malo do mojih,porodice i familije,da se pozdravimo i jos malo popricamo,pre nego sto odem.Svi mi pozelese veliku srecu,a posebno deo muske familije,koji se razume u fubdal.Krenuo sam ranije kuci,znajuci da me sutra ocekuje vazan dan,resih da legnem malo ranije.Pokusavao sam na razne nacine da zaspim te noci,popio sam par tableta za spavanje,uradio sve "fazone" koje sam znao za spavanje,ali nikako nisam mogao da uspem da zaspim.Valjda od prevelike treme i znajuci sta me ocekuje sutra.Napokon uspeo sam da zaspim ,negde oko 4 ,ali sam se stalno trzao u snu,sanjajuci cudne snove.Ustao sam oko 5:00,obzirom da mi je avion bio u 6:30.Kako je naveo predsednik Tondele,karte su me cekale kod mog druga Shimizua,otisao sam do Shimizua,a on me je posle odvezao svojim Hyndaiem do aerodroma.Nisam znao kako da zahvalim,svom velikom prijatelju bez kojeg ,ovo ne bi bilo moguce,a ko bi rekao da ce se zivot ovako brzo promeniti.Malo je cudan osecaj bio napustiti ovu zemlju,ipak vuce emocija prema Srbiji i sve sto sam proziveo ovde.Vec oko 6:00,pocese ljudi da daju svoj prtljag,pa tako i ja.Resih da se pozdravim sa Shimizuom i da polako krenem.Naravno,zagrlio sam ga kao da mi je brat,a i ovo sto je uradio za mene,ne bi bilo ko uradio.On mi je rekao samo : " Nemoj da bude ,da sam lagao svog strica,osvetlaj mi obraz tamo ".Sa suzama u ocima,sto se rastejm od celog grada i od svega ovde,udjoh u avion.
[/I][/SIZE][/FONT]
Ukrcah se ja u prvu klasu,nisu bas stedeli ovi iz kluba,rekoh u sebi.Spakovah kofere,izvadih lap top koji ne steti i sme da se koristi u avionu i resih da se malo zabavim kroz razonodu.Taman ,kada sam se razigrao,dosla je i ponuda aviona,znate vec sendvici-sokici i ostalo,sta vec vi sami hocete.Uzeh nesto onako na brzaka da prezalogajim ,nisam ni doruckovao,popih prvu kafu i nastavih dalje.Vec na pola puta,resih da sastavim tekst ,koji cu ispricati tamo predsedniku i svima,kako bi izgledao sto uverljivije ,a i igracima sutra dan.Predsednik je takodje rekao ,da treba da sastavim strucni stab,povezao sam se na internet i kontaktirao vec neke ljude,a i sastavio sam spisak usput.Radno sam proveo taj deo puta,ali avionu se istrosilo gorivo i morali smo da sletimo iznenada,morao sam da obavestim klub da cu kasniti.Odsedali smo u Madridu,a drugi avion trebao je da dodje za sat vremena.Nije mi bio problem,sacekati,odmorio sam se malo taman.Pomisljao sam u glavi jedno vreme,ovo samo tebi moze da se desi,ali ipak ostao sam nekako pozitivan.Udjoh smo u taj novi avion,uzeh moj lap top ali opet dolazi jedna stjuardesa do mene i kaze mi:
[/I][/SIZE][/FONT]
  • Ona:"Da li je moguce?".
  • Ja zastadoh i pogledah i ono : "Sta je sad"?
  • Ona:"Nenade,zar me ne prepoznajes?"
  • Ja:"Ne,iskreno ne secam se."
  • Ona:"Haha,pa zar se ne secas ,tvoje stare ljubavi iz srednjoskolskih dana"
  • Ja: "Haha,Marija,pa da li je moguce? Haha,covece ,odkud ti ovde,mnogo si se promenila? "
  • Ona: "Pa evo radim kao stjuardesa ,vec duze vreme.Ti?"
  • Ja: "Fudbalski sam trener,idem sad u Portugal,trebao bi da postanem trener jednog tima."
  • Ona: "Daj mi telefon ,da mogu da te pozovem nekad,kada sam u Portugalu ."
  • I tu razmenih smo brojeve.
[/I][/SIZE][/FONT]
Docek na Aerodromu!!
[/I][/B][/SIZE][/FONT]
Mislio sam da ce na Aerodromu,odmah cekati mediji i da ce odma poceti ludnica,ali ipak je bio pustos.Nikom izgleda nisam privukao toliku paznju medijsku.Cak ni predsednik nije dosao da me saceka,vec vozac gospodina Shimizua(vlasnika Tondele) i prevodilac,kojeg su unajmili.Poveli su me do parkinga,gde nas je cekalo vozilo Hyndai,crni dzip,sa kojim su me odvezli.On mi je ukratko ispricao,da ce me odvesti do prostorija kluba,gde cu potpisati ugovor,a sutra dan ce sve biti objavljeno u medijima.Takodje,naglasio je da su cuvali moje ime u tajnosti,pa zbog toga nema medija.Ja nisam zeleo nista da ga pitam,u sebi sam rekao makar su poslali ovog Hyndai,a gospodin Shimizu je od skorije postao i vlasnik Hyndai.Malo sam se provozao kroz grad,upoznao se sa njima dvojicom i vec su poceli da mi se ljudi ,svidjaju po temprementu ,ali sam znao da imam mnogo da radim i jos uvek sam bio malo ne siguran u sebe.
[/SIZE][/FONT]
Stigoh u prostorije kluba!!
[/SIZE][/FONT]
Nadao sam se stadionu ali ne ipak su me odvezli na akademiju za mlade igrace,koju poseduje Tondela.Tamo su me sacekali predsednik Tondele i jednim delom vlasnik Shimizu,pozeleli su mi dobrodoslicu i pozvali me da odma sednemo za sto i dogovorimo skroz sve i potpisemo ugovor.Jos uvek nisam bio siguran,da cu sto posto potpisati,razgovarali smo jos uvek o planovima,kako bi se nosio sa tim,sto mi je u klubu ostalo 16igraca,dao sam spisak  strucnog staba,prihvatili su i rekli da ce videti sta mogu da urade.Nisam ni znao do tada,a  nagovestili su mi da sam ostao sa 13 fudbalera ,obzirom da su jos trojica jutros prodata za sumu oko 1,200,000,kako bi napunili nas budzet jos vise.Ipak,sve je zavrseno u najboljem redu,pozvali su advokata,koji je doneo ugovor,iscitao sam ceo ugovor,sve je bilo kao sto smo se dogovorili i resio sam da stavim paraf na ugovor.Potpisao sam za Tondelu i psotao novi trener ,a oni su zeleli da popijemo jedno pice,da se malo pocastimo i opustimo kad smo zavrsili ovoliki posao.Na vrhu ugovora,koji sam odma zatrazio da urame,bio je grb mog novog kluba,moje Tondele!!
[/I][/SIZE][/FONT]
Dobijanje kljuceva od stana i auta!!
[/B][/I][/SIZE][/FONT]
Klub mi je obezbedio stan i kola,odvezlao me je isti onaj vozac,koji ce me voziti dok malo ne zapamtim,gde se sta nalazi u gradu.Kroz glavu su mi prolazile razne misli,tipa: "Toliko si bitan ,da nisu te ni na stadion odveli ili kako ces ti sutra",najcesce nisu bile bas pozitivne,ali ipak znao sam da cu morati da se borim sa pritiskom.Samo sam znao da  cim stignem u stan ,idem pod tus i da malo ohladim glavu,sutra me ocekuje promocija,prica sa ostatkom igraca koji su ostali,par telefonskih razgovora sa mozda buducim clanovima strucnog staba i da odredim treninge za prve dane,pa zatim da odredim sta fali mom timu i gde moramo da dovedemo pojacanja.Stigoh u stan,u jednoj luksuznoj zgradi na periferiji grada,ispred smo parkirali i moja kola,moj novi Hyndai.Javio sam se mojima preko Skypa ispricao prve utiske ,a zatim sam se ispricao sa mojim Shimizuom,koji je odvoji dobrih satipo vremena da poprica sa mnom i da mi pomogne da prebolim ovu krizu,zbog malo veceg pritiska.

OFF TOPIC: Resio sam malo da promenim pisanje ,da bude ovako kao dnevnik,mesacemo malo pricu kao dnevnik i novinarsko pisanje :). Pozdrav svima,srecno vam Badnje vece i  Bozic,svim Pravoslavcima :).Zeleo sam da vidim kako cete se odazvati ,na ovakvo pisanje,otpustio sam sve igrace bolje,ostali su mi samo neki slabiji igraci od 60 i nesto ,radi bolje price !!

Sledeći korisnici su se zahvalili za ovaj post: rma_7, Samke, Nikola9876, enzocro92, Ćofi_Delija

Ivan94

• Superstar
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 6. januar 2016, 15:01:26 »
Pratiću tvoje pisanje naravno :) Ali moram što pre naći posao i jednostavno, to je prioritet broj 1 za mene. Ne mogu doveka pisati. Žao mi je ali šta da se radi. Ali, nemaš brige. Pratiću tvoje i pisanja ostalih forumaša. Priča ti je odlična i samo tako nastavi :)

SoneKragujevac

• Superstar
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 6. januar 2016, 15:12:40 »
Znam,znam  moras da ides  na ono sto ti je prece ,a to je posao sada.Hvala,drago mi je kad cujem takvu pohvalu za moju pricu.Srecan praznik i sto pre nadji taj posao !! :)

SoneKragujevac

• Superstar
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 14. januar 2016, 01:23:19 »
Jutarnja kafica za prvi zvanicni dan u Tondeli
Ustadoh dosta ranije,predstavljanje je bilo zakazano za oko 14:00 casova po njihovom vremenu,ali ja sam ustao jos u 8:00.Kroz prozor uz kaficu,gledao sam kako se grad budi,mnogi kazu da se lepota grada gleda po tome,kako grad izgleda dok se budi.Ako vec tako gledamo,ovaj grad je bas lep.Gledao sam kako se sve polako budi,cak i jednu komsinicu,kako radi pozdrav suncu.Haha,salim se ,znam da ste se ponadali...Prava steta je sto sam se i ja ponadao :ohmy: . Uzeh lap top ,propratih sta se desava po Srbiji,popricah sa najblizima,a zatim rekoh da se malo relaxiram.Udjoh i na PES-SERBIA forum,koji sam pratio dugo i pre nego sto sam otisao u Portugal,videh novi pec,pa reko da ga skinem i zaigram malo.Skinuh pec i prisetih se starih dana igranja Pes-a ,a posle toga sam ukljucio malo i Football Manager,onako da ne propustimo uzitak.Pogledah koliko je sati bilo je vreme da krenem da se spremam i resih da odem da se tusiram.Posle tusa,koji mi je bas prijao,obukao sam se u odelo,koje sam kupio malo pre nego sto sam krenuo za Portugal.Namena nije bila ova,nego mi se zenio neki brat od tetke,koje samo ocekivao da ce ovako da mi se promeni zivot.Krenuh na predstavljanje u mom novom autu,naravno koji sam vec dobio kao poklon od kluba.
[/I][/SIZE][/FONT]
Silne provokacije novinara i podcenjivanje
[/U][/I][/B][/FONT]
Dosao sam i osetio sam da mi srce,sve jace i jace kuca pre ulaska u Press salu.Vec sam osetio malo tremu,ali sam znao da cu morati ovo da odradim hrabro.Cim sam usao mnogo je novinara vec bilo tu i vec su me malo streljali pogledom.Pored mene je stajao predsednik ,a sa desne strane Shimizu(vecinski vlasnik) i drzali su zajedno govor,govorili su deo svog dela ,oko preuzimanja kluba i zatim predstavili mene.Tokom predstavljanja mene,najavili su da ce Tondela imati nove sponzore i novog proizvodjaca opreme-tako da navijaci,mogu ocekivati nove dresove,vrlo uskoro.Predstavili su me kao : mladog,perspektivnog trenera sa kojim vredi probati.Aa,zatim je islo ovako:
[/I][/SIZE][/FONT]

Povom vaseg dolaska Balovicu,sta hocete da porucite navijacima?
Ovim putem zelim da ih prvo pozdravim.Momci,ja ne mogu da vam obecam o rezultate za sad ,ali moja ekipa igrace napadacki i ostavljace srce na terenu.
Mnogi su obecali to,gospodine Balovic? Da li ste sigurni ?
Ja drzim rec,videcete vec.
Koliko planirate da ostanete ovde?
Potpisao sam ugovor na godinu dana,a ako uprava bude voljna,ostacu jos uvek.
Napustili su vas 17 igraca,ostalo vam je jos 10 igraca u sastavu.Sta mozete da uradite sa njima ?
Pojacanja su potrebna,zelim da ovom klubu napravim mladu ekipu sa par iskusnih igraca,na koje mozemo da zaradimo.
Niste doveli cak ni pomocnika sa sobom? Pa kakav ste vi to trener?
Bice,bice.Stizu moji clanovi strucnog staba.Ne zelim nista vise da komentarisem,povodm vasih provokacija.
Planirate da dovodite igrace sa raznih kontinenata ?
Da,da.Svuda gde bude bio dobar igrac,povodom nas i koga mozemo da dovedemo,dovescu.
Plan treninga?
1.Testiranje 2.Kondicija 3.Rad sa loptom i kondicione pripreme pojacanja 4.Taktika 5.Uigravanje.Na kraju PRESS Konferencije predao sam spisak imena clanova strucnog staba,cije je dovodjenje bilo samo cista formalnost.
[/SIZE][/FONT][/I]
Jeziva situacija u Tondeli!!
[/U][/B][/I][/SIZE][/FONT]
Dodjoh na prvi trening,da se obratim grupi momaka,koji su ostali u timu.Malo cudna situacija ali dobro,ostao je jedan golman i devet igraca,pored njih je sedeo ekonom,koji je pricao sa njima.Predstavio sam se momcima,iskazao svoje planove i zahvalio se njima ipak ostali su kad je bilo najteze.Bilo je tu iskusnih momaka,golman ima 34godine i nadam se da ce ostati tu,bice od velike pomoci ,ako dovedem rezervnog mladog golmana.Imalo je i par mladih momaka za sada ce svi ostati,ali kad se pojacamo ,mozda cu prodati nekog.Momci su me sa osmehom primili ,cak sam bacio i par sala i izmamio im osmehe.Video sam da su zgotivili mene ,a to mi je i potvrdio ekonom,koji ih je ispitao i sve ispricao meni.Izasli smo malo da trcimo,cak im se i ekonom pridruzio i trcao sa njima ,a na kraju sam se i ja pridruzio.Iako u narednih mesec dana,dok budemo radili kondiciju nece videti loptu,resih da se malo opustim uz momke.Kapiteni ekipa bili su ekonom i ja i podelili smo se sa momcima i igrali mali fudbal.
[/I][/SIZE][/FONT]
ZVANICNO: KOMPLETIRAO SAM STRUCNI STAB!!
[/SIZE][/FONT]
Dugo sam se trudio da kompletiram ovaj strucni stab,morao sam da predstavim svima ovaj klub pre svega i kako cemo funkcionisati finansijski.Svi clanovi nisu imali nikakav dogovr,pa su vise zbog toga potpisali,nego zbog Tondele.Predstavio sam im i plan,koji bi morali da ispunimo u daljem vremenu.Sve u svemu,cak imamo i zene u strucnom stabu,moral igracima  bice na zavidnom nivou.Posle ovoga,mozemo da pocnemo da radimo i nesto ozbiljnije i skinuo sam jedan veliki,veliki problem sa grbace.Klub ce organizovati promociju ,ali ja ovako kroz ovo pisanje dnevnika zelim ih predstaviti.Prvo cu vam predstaviti zene,a posle toga muskarce.Ipak dame imaju prednost,smekerski ;).Oni su se dogovorili sa mnom i odradili jedan sastanak u kancelariji Tondele,kao i sto vidite na slici.
[/I][/FONT][/SIZE]
Funkcije su bile ovako podeljene:
[/U][/I][/B][/FONT]
  • Eva Carneiro- zena koja je proterana na veliko nezadovoljstvo svih igraca i navijaca na naredbu Murinja,bice zaduzena za zdravlje igraca Tondele.Ipak,mozda nece moci da podize moral igracima zato sto se udala pre 10dana ,a kako brak dolazi ,trebao joj je hitno posao ,a mi smo izasli u susret.
  • E.Margarida-zena,koja je prva pocela da trenira sama kao sef strucnog staba jednu ekipu u Kolumbiji.Video sam da devojka,ima znanje koje je potrebno ovom timu,stroga je prema igracima i nema ni prema kome popustanja iako je zensko.Pravi je komandos bila u Kolumbiji.
    [/SIZE][/FONT][/I]
  • Milorad Belodedic-clan sjajne generacije Zvezde i veliki igrac,bice zaduzen za mesto sportskog direktora.Ugledan je u svetu fudbala i bice od pomoci,svakako. Imamo preko njega veze sa mnogim menadzerskim agencijama ,a imacemo i ugled kod igraca koji pregovaraju sa njim.
  • Aleksandar Kristic-bice zaduzen za mesto mog pomocnika.Imao sam osecaj da ce na tom mestu biti potreban trener,naseg porekla i koji je vec imao iskustva vodjenja ekipe.On je vrlo rado prihvatio poziv.
  • M.Montero-bivsi Portugalski reprezentivac,koji je nosio dres Valencie i mnogih drugih ekipa,bice zaduzen za treniranje defanzivne linije ekipe
  • B.Illgner-legendarni golman Nemacke i ekipe Bajerna,bice zaduzen za rad sa golmanima Tondele.
    [/I]
  • T.Sousa-bivsi kondicioni trener Portove B ekipe ,bice zaduzen za kondiciju igrac Tondele.Mladi strucnjak ,koji uvodi nove planove i ishranu.
« Poslednja izmena: 14. januar 2016, 01:47:10 od strane SoneKragujevac »

Sledeći korisnici su se zahvalili za ovaj post: Samke, rma_7, Ivan94, Nikola9876, enzocro92, Ćofi_Delija

Ivan94

• Superstar
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 14. januar 2016, 15:58:54 »
Bravo, bravo. Odlično je ovo. Moj naslednik hehe :D

SoneKragujevac

• Superstar
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 15. januar 2016, 01:28:44 »
Hehe :) .. Prati dalje,bice jos dobrih tekstova i novina ,koje planiram da uvedem ;)
« Poslednja izmena: 15. januar 2016, 02:20:02 od strane SoneKragujevac »

Sledeći korisnici su se zahvalili za ovaj post: Ivan94

SoneKragujevac

• Superstar
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 16. januar 2016, 23:34:08 »
Igraci odradili prve medicinske testove!!
[/U][/I][/B][/SIZE][/FONT]

Treci radni dan,a svakim danom,stize sve vise i vise posla.Ustadoh rano i pozurih sto pre da stignem na stadion,da odradim neke stvari.Stigla je cela medicinska ekipa,koja je bila zaduzena za testiranje mojih igraca.Nazalost,nas bek Ede je pao na testovima,koleno ne moze da izdrzi veliki pritisak bez operacije.On nije zeleo da ostane u Tondeli,vec da i on uzme papire kako bi sto pre zalecio nogu.Izasli smo mu u susret i tako ja ostah sa grupicom od 9 igraca.Odradih ekipa cela medicinske preglede i ostali su bili zdravi hvala Bogu.Cestitao sam momcima koji su polozili testove i zakazao treninge za popodne.Rastah se sa momcima ali ja nisam krenuo svojoj kuci,vec da se pozdravim sa mojim novim saradnicima.Odradio sam sastanak sa njima ,a Belodedic i ja smo se odmah bacili na posao i potragu novih pojacanja.Resili smo da kupujemo i u Srbiji ,a Belodedic je uzeo prvi avion i posao da pregovara sa jednim pojacanjem iz Italije i Srbije.
[/I][/SIZE][/FONT]
Belodedic u poseti Italije i Zvezde!!
[/SIZE][/FONT]

Kako smo se vec zainteresovali za neke igrace,moj sportski direktor Miodrag Belodedic zaputio se put Italiji i Srbiji.Belodedic je za sada posao u misiju pregovora,koja nije imala nikakve sigurnosti da ce se ostvariti,samo se nadam da ce uspeti da ubedi te igrace da predju kod nas.Kako bi sto veci ugled imao u poseti Italije,on je pozvao da mu pomogne i Dejan Savicevic,koji znamo svi i danas ima veliki ugled.On jeste bio dobar fudbaler i tim stekao ugled ali stice ga i sada,kada je predsednik FSCG.Na kraju dana morao sam da sacekam poziv od Belodedica u kojem bi mi naveo sve i ako ti igraci prihvate sve sto nudimo , dovesce ih uvece avionom u Tondelu.

[/SIZE][/FONT]

Balovic ispunio obecanje: "Samo kondicija"!!

Polako smo poceli da privlacimo i paznju medija,vec danas iako sam zatvorio centar za novinare,ponekad bi iz nekog suma videli po neki blic.Moj kondicioni trener Sousa i ja smo osmisli plan za celu ekipu,danas su radili vezbe snage i kordinaciju ,a imali su na kraju treninga da popiju vitaminske seikove.Ceo moj strucni stab pratio je trening ekipe sa mnom iako smo radili samo kondiciju.Video sam i predsednika ,koji me je posmatrao kroz prozor i gledao sta radimo.Zavrsili smo trening momci su bili vidno izmoreni ,a tako i ja.Ipak,znao sam da ne smem da spavam do ranog jutra,kako bi docekao poziv od Belodedica.
[/I][/SIZE][/FONT]
Belodedic pozvao u minut do 00:00!

Taman,kada sam zeleo da zaspem i da pomislim da od ovih transfera nema nista,dobio sam poziv.Belodedic,vidim pise na telefonu.Javljam se ,a on odmah : "Balovicu,spavas li? Ovo ti je dogovoreno,zovi medije objavi slobodno da smo ih potpisali.Potrosili smo ukupno 800,000 ,a po 400.000 za jednog.Cekaj nas sutra na Aerodromu oko 7:30,trenutno smo u Milanu.Poveo sam i ovog igraca iz Srbije i Italije,evo ih sa mnom.Pozdravljaju te ,a pozdravljam te i ja.Veliki pozdrav ,pa vidimo se sutra,a posle toga idemo dalje po ona ostala pojacanja za koje si izrazio zelju".
Ibanjez i Donnaruma,moja prva pojacanja!
[/SIZE][/FONT]

Nova lica u svlacionici Tondele su Luis Ibanjez(27godina,FK CRVENA ZVEZDA) i Donnarumma(16godina,AC MILAN).Moja nova pojacanja i prva nova lica su njih dvojica.Platili smo ih 800,000,a to je iskreno dzabe u odnosu na kvalitet ova dva igraca.Luco Ibanjez,bi trebao da bude vodja ove nove Tondele obzirom da je sada najstariji pojedinac uz golmana,koji ima 34godine i koji je u Tondeli vec 4godine.Novi golman Donnarumma,pravi biser Milana,presao je takodje za otkupnu klauzulu od 400,000e i on ce najverovatnije biti prvi golman u Tondeli iako je bas mlad.Za transfera Luca Ibanjeza zasluzan je sam Belodedic i Savicevic koji su uz pomoc Dzajica i starih veza u Zvezdi,dogovorili sve oko njegovog transfera.Za transfer Donnarumme,zasluzena je skoro pa ista ekipa- Savicevic i Belodedic ,ali i njihov stari prijatelj i saigrac,a sadasnji trener Milana-Sinisa Mihajlovic,koji je izasao u susret svima i pustio Donnarummu.Ovo ce da mi budu velika pojacanja i mozda i glavni igraci ove nove Tondele!
[/I][/FONT]

Sledeći korisnici su se zahvalili za ovaj post: Samke, rma_7, enzocro92, Nikola9876, Ćofi_Delija

Samke

• Superstar
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 16. januar 2016, 23:40:30 »
Mnogo mi se dopao ovaj poziv od Belodedica, ova prica obecava! :D Samo napred brate

SoneKragujevac

• Superstar
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 16. januar 2016, 23:53:14 »
Hvala ti brate.Samo nastavi da pratis :)

Sledeći korisnici su se zahvalili za ovaj post: Samke

enzocro92

• Superstar
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 20. januar 2016, 20:45:18 »
Super je, znam da treba puno motivacije i za pisanje i zbog toga je još bolje :D
YOU'LL NEVER WALK ALONE LFC   ......  marin_mk_

SoneKragujevac

• Superstar
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 23. januar 2016, 21:23:32 »
Tek smo poceli sa radom,Belodedic i ja krenuli po nova pojacanja!!
[/SIZE][/FONT][/U][/I][/B]
Posle dolaska Ibanjeza i Donarrume ,resili smo samo dve pozicije u prvih 11.Resili smo dalje da trazimo,kako u sadasnjem timu imali smo samo 2 igraci koji bi mi igrali u prvih 11,morali smo da trazimo jos dosta igraca.Znao sam da sam mnogo dobio dolaskom Ibanjeza i Donarumme,nisu nas puno kostali ,ali video sam promenu odmah na treningu njihovim dolaskom.Ibanjez,skup iskustva,tehnike i vec velikog profesionalca ,a Donnarumma,talentovan decko,koji vec sa 16godina svoj posao shvata previse ozbiljno.Pozvao sam Belodedica da porazgovaramo sta cemo dalje,a on mi je predlozio da se uputimo na put po zemljama,koje imaju dobre,jeftine igrace.Nisam znao sta drugo da radimo sem toga,preko video snimka ne bi zeleo da dovodimo igrace.Kupili smo 2 karte(ekonomske klase) kako bi jos vise ustedeli.
[/SIZE][/FONT][/I]
Uprava nas ispratila na put!!
[/B][/I][/U][/SIZE][/FONT]
Belodedic i ja smo se pozdravili sutra dan sa upravom,znali smo sta trazimo i koliko para imamo.Krenuli smo i znali smo zemlje koje bi trebali da posetimo : Engleska,Francuska i Srbija.Ceo put sam proveo u smehu,obzirom da je Belodedic bacao svoje komentare,koji su stvarno bili smesni.Gledali smo i neke igrace,preko mog lap topa i zapisivali imena.Odredili smo i na koje cemo utakmice ici,a posle toga Belodedic se slikao sa nekim ljudima,koji su ga prepoznali.Belodedic je zatim imao mali ne sporazum sa kinezom,a Belodedic,koliko je bio iznerviran poceo je da psuje na Makedonskom.
[/SIZE][/FONT][/I]
Dogovorili 6 novih igraca,nastavljamo dalje!!
[/FONT][/SIZE][/U][/I][/B]
Kako smo poceli putovanje prvo smo krenuli u Englesku po meni zemlju fudbala.Kako smo znali ,koliko imamo para,morali smo da idemo na utakmice rezerva,tjst-ekipa do 21 godinu.Posetili smo utakmicu Leedsa(U-21) i West Ham (U-21).Za oko su mi zapala dva igraca,samo putem igre,a ne po izgledu da ne budem shvacen pogresno.U pitanju su dva fudbalera Rene Oxford i Cook,igrac Oxford(stoper,West Ham) i Cook(vezni,Leeds).Popricali smo sa njihovim sefovima igraca i saznao koliko bi trebali da izdvojimo za njihovu slobodu.Za Oxforda trebali smo da izdvojimo 300,000 i Cooka 150,000.Resili smo da izdvojimo 450,000 i lako smo uspeli da ubedimo igrace da prihvate nase uslove.Belodedic je odradio papire sa njima ,potpisali su i dogovorili smo se da se nadjemo na kraju nedelje kada bi se vratili u Portugal na Aerodromu u Berlinu.Isli smo dalje u Francusku,krenuli na utakmicu Liona(U-21) i Marseja(U-21),a na tom mecu nisam video ni jednog igraca,saznali smo da su njihovi najbolji pojedinci u Francuskoj reprezentaciji do 21godinu.Krenuli smo tamo na utakmicu u Lion i gledali utakmicu izmedju reprezentacije Francuske U-21 i Crne Gore U-21.Video sam dva fantasticna igraca jednog clana Francuske reprez. Bryana Pavarda(desni bek,Lil,200,000E) i Marko Bakic(vezni,Fiorentina,230,000E).Kontaktirali smo Fiorentinu i oni su cak spustili cenu ,zato sto su zeleli da se rese Bakica.Lako smo ih ubedili obzirom da ne dobijaju prilike.Zatim,otputovali smo u Srbiju(cak u Novi Pazar) na utakmicu Crvene Zvezde i Novog Pazara.Igraci su bili pod velikim pritiskom i tu bi videli ko je koristan.Uz pomoc Djokaja,skautirali smo igrace.Djokaj je nama predlozio najvise Grujica,ali nismo mogli da ubedimo njega zbog velikih ponuda Liverpula i drugih timova,a zatim predlozio je Vukasina Jovanovica.Ipak,meni je za oko zapao Luka Jovic uz Vukasina Jovanovica,saznali smo da bi za njihovu slobodu trebali da izdvojimo ukupno 300,000.Obzirom da Jovic,pripada ceo menadzeru moze se reci ,lako so ubedili njegovog menadzera da nam proda igraca.Oko Vukasina Jovanovica,smo pregovarali dugo Djokaj i Belodedic su dugo ubedjivali Jovanovica ,a kada sam i ja popricao sa Vukasinom ,prihvatio je poziv.Na kraju krenuli smo sa Jovicem i Vukasinom za Berlin gde su nas sacekali 4 igraca.Ukupno 6 igraca ,Belodedic i ja smo se vratili za Tondelu,a Djokaju obecali smo karte za prvu sezonsku utakmicu.Resili smo da jos neke igrace kontaktiramo neke sa drugih kontinenata,ali i igraci iz Portugala.
[/I][/SIZE][/FONT]

• Vukasin Jovanovic(150,000+Andersen)
  • Luka Jovic(150,000+Manga)
  • B.Pavard(200,000E)
  • L.Cook(150,000E)
  • M.Bakic(200,000E)
  • R.Oxford(400,000E)
[/I][/SIZE][/FONT]

Sledeći korisnici su se zahvalili za ovaj post: Nikola9876, Samke, CoNe Delija, Istok1926, rma_7, Ćofi_Delija, enzocro92