Najvazniji dan u zivotu!! Otidjoh malo do mojih,porodice i familije,da se pozdravimo i jos malo popricamo,pre nego sto odem.Svi mi pozelese veliku srecu,a posebno deo muske familije,koji se razume u fubdal.Krenuo sam ranije kuci,znajuci da me sutra ocekuje vazan dan,resih da legnem malo ranije.Pokusavao sam na razne nacine da zaspim te noci,popio sam par tableta za spavanje,uradio sve "fazone" koje sam znao za spavanje,ali nikako nisam mogao da uspem da zaspim.Valjda od prevelike treme i znajuci sta me ocekuje sutra.Napokon uspeo sam da zaspim ,negde oko 4 ,ali sam se stalno trzao u snu,sanjajuci cudne snove.Ustao sam oko 5:00,obzirom da mi je avion bio u 6:30.Kako je naveo predsednik Tondele,karte su me cekale kod mog druga Shimizua,otisao sam do Shimizua,a on me je posle odvezao svojim Hyndaiem do aerodroma.Nisam znao kako da zahvalim,svom velikom prijatelju bez kojeg ,ovo ne bi bilo moguce,a ko bi rekao da ce se zivot ovako brzo promeniti.Malo je cudan osecaj bio napustiti ovu zemlju,ipak vuce emocija prema Srbiji i sve sto sam proziveo ovde.Vec oko 6:00,pocese ljudi da daju svoj prtljag,pa tako i ja.Resih da se pozdravim sa Shimizuom i da polako krenem.Naravno,zagrlio sam ga kao da mi je brat,a i ovo sto je uradio za mene,ne bi bilo ko uradio.On mi je rekao samo : " Nemoj da bude ,da sam lagao svog strica,osvetlaj mi obraz tamo ".Sa suzama u ocima,sto se rastejm od celog grada i od svega ovde,udjoh u avion.
[/I][/SIZE][/FONT]
Ukrcah se ja u prvu klasu,nisu bas stedeli ovi iz kluba,rekoh u sebi.Spakovah kofere,izvadih lap top koji ne steti i sme da se koristi u avionu i resih da se malo zabavim kroz razonodu.Taman ,kada sam se razigrao,dosla je i ponuda aviona,znate vec sendvici-sokici i ostalo,sta vec vi sami hocete.Uzeh nesto onako na brzaka da prezalogajim ,nisam ni doruckovao,popih prvu kafu i nastavih dalje.Vec na pola puta,resih da sastavim tekst ,koji cu ispricati tamo predsedniku i svima,kako bi izgledao sto uverljivije ,a i igracima sutra dan.Predsednik je takodje rekao ,da treba da sastavim strucni stab,povezao sam se na internet i kontaktirao vec neke ljude,a i sastavio sam spisak usput.Radno sam proveo taj deo puta,ali avionu se istrosilo gorivo i morali smo da sletimo iznenada,morao sam da obavestim klub da cu kasniti.Odsedali smo u Madridu,a drugi avion trebao je da dodje za sat vremena.Nije mi bio problem,sacekati,odmorio sam se malo taman.Pomisljao sam u glavi jedno vreme,ovo samo tebi moze da se desi,ali ipak ostao sam nekako pozitivan.Udjoh smo u taj novi avion,uzeh moj lap top ali opet dolazi jedna stjuardesa do mene i kaze mi:
[/I][/SIZE][/FONT]
- Ona:"Da li je moguce?".
- Ja zastadoh i pogledah i ono : "Sta je sad"?
- Ona:"Nenade,zar me ne prepoznajes?"
- Ja:"Ne,iskreno ne secam se."
- Ona:"Haha,pa zar se ne secas ,tvoje stare ljubavi iz srednjoskolskih dana"
- Ja: "Haha,Marija,pa da li je moguce? Haha,covece ,odkud ti ovde,mnogo si se promenila? "
- Ona: "Pa evo radim kao stjuardesa ,vec duze vreme.Ti?"
- Ja: "Fudbalski sam trener,idem sad u Portugal,trebao bi da postanem trener jednog tima."
- Ona: "Daj mi telefon ,da mogu da te pozovem nekad,kada sam u Portugalu ."
- I tu razmenih smo brojeve.
[/I][/SIZE][/FONT]
Docek na Aerodromu!!
[/I][/B][/SIZE][/FONT]
Mislio sam da ce na Aerodromu,odmah cekati mediji i da ce odma poceti ludnica,ali ipak je bio pustos.Nikom izgleda nisam privukao toliku paznju medijsku.Cak ni predsednik nije dosao da me saceka,vec vozac gospodina Shimizua(vlasnika Tondele) i prevodilac,kojeg su unajmili.Poveli su me do parkinga,gde nas je cekalo vozilo Hyndai,crni dzip,sa kojim su me odvezli.On mi je ukratko ispricao,da ce me odvesti do prostorija kluba,gde cu potpisati ugovor,a sutra dan ce sve biti objavljeno u medijima.Takodje,naglasio je da su cuvali moje ime u tajnosti,pa zbog toga nema medija.Ja nisam zeleo nista da ga pitam,u sebi sam rekao makar su poslali ovog Hyndai,a gospodin Shimizu je od skorije postao i vlasnik Hyndai.Malo sam se provozao kroz grad,upoznao se sa njima dvojicom i vec su poceli da mi se ljudi ,svidjaju po temprementu ,ali sam znao da imam mnogo da radim i jos uvek sam bio malo ne siguran u sebe.
[/SIZE][/FONT]
Stigoh u prostorije kluba!!
[/SIZE][/FONT]
Nadao sam se stadionu ali ne ipak su me odvezli na akademiju za mlade igrace,koju poseduje Tondela.Tamo su me sacekali predsednik Tondele i jednim delom vlasnik Shimizu,pozeleli su mi dobrodoslicu i pozvali me da odma sednemo za sto i dogovorimo skroz sve i potpisemo ugovor.Jos uvek nisam bio siguran,da cu sto posto potpisati,razgovarali smo jos uvek o planovima,kako bi se nosio sa tim,sto mi je u klubu ostalo 16igraca,dao sam spisak strucnog staba,prihvatili su i rekli da ce videti sta mogu da urade.Nisam ni znao do tada,a nagovestili su mi da sam ostao sa 13 fudbalera ,obzirom da su jos trojica jutros prodata za sumu oko 1,200,000,kako bi napunili nas budzet jos vise.Ipak,sve je zavrseno u najboljem redu,pozvali su advokata,koji je doneo ugovor,iscitao sam ceo ugovor,sve je bilo kao sto smo se dogovorili i resio sam da stavim paraf na ugovor.Potpisao sam za Tondelu i psotao novi trener ,a oni su zeleli da popijemo jedno pice,da se malo pocastimo i opustimo kad smo zavrsili ovoliki posao.Na vrhu ugovora,koji sam odma zatrazio da urame,bio je grb mog novog kluba,moje Tondele!!
[/I][/SIZE][/FONT]
Dobijanje kljuceva od stana i auta!!
[/B][/I][/SIZE][/FONT]
Klub mi je obezbedio stan i kola,odvezlao me je isti onaj vozac,koji ce me voziti dok malo ne zapamtim,gde se sta nalazi u gradu.Kroz glavu su mi prolazile razne misli,tipa: "Toliko si bitan ,da nisu te ni na stadion odveli ili kako ces ti sutra",najcesce nisu bile bas pozitivne,ali ipak znao sam da cu morati da se borim sa pritiskom.Samo sam znao da cim stignem u stan ,idem pod tus i da malo ohladim glavu,sutra me ocekuje promocija,prica sa ostatkom igraca koji su ostali,par telefonskih razgovora sa mozda buducim clanovima strucnog staba i da odredim treninge za prve dane,pa zatim da odredim sta fali mom timu i gde moramo da dovedemo pojacanja.Stigoh u stan,u jednoj luksuznoj zgradi na periferiji grada,ispred smo parkirali i moja kola,moj novi Hyndai.Javio sam se mojima preko Skypa ispricao prve utiske ,a zatim sam se ispricao sa mojim Shimizuom,koji je odvoji dobrih satipo vremena da poprica sa mnom i da mi pomogne da prebolim ovu krizu,zbog malo veceg pritiska.OFF TOPIC: Resio sam malo da promenim pisanje ,da bude ovako kao dnevnik,mesacemo malo pricu kao dnevnik i novinarsko pisanje . Pozdrav svima,srecno vam Badnje vece i Bozic,svim Pravoslavcima .Zeleo sam da vidim kako cete se odazvati ,na ovakvo pisanje,otpustio sam sve igrace bolje,ostali su mi samo neki slabiji igraci od 60 i nesto ,radi bolje price !!