Ljudi dajte neku pomoc za Ubuntu.Nikako da instaliram jebeni adsl modem.Imam sagem fast 800-840.Misko mi je dao neko uputstvo al ne jebe da proradi.Brutalan je ubuntu al tek sam poceo sa njim da se bakcem pa sam zesci noob za linux
Ajd dok mi neko ne odgovori na pitanje evo nesto sasvim novo
Cp6Linux je opštenamenska Linux distribucija sa podrškom za rad na srpskom jeziku i predstavlja potpuno funkcionalan, slobodan i besplatan operativni sistem namenjen prvenstveno korisnicima čiji je maternji jezik srpski. Ova distribucija je bazirana na popularnoj distribuciji Ubuntu i dolazi kao LiveDVD ili kao LiveCD edicija. Postoji u varijantama: Kućna upotreba, Ă…Â kolska upotreba, Poslovna upotreba i Serverska upotreba. Podrazumevano grafičko okruĂ…Âľenje je GNOME.
Na početku instalacije moći ćete da izaberete: srpsku ćirilicu, latinicu ili engleski, a ako ste bilo kada instalirali Ubuntu, ne bi trebalo da imate problema u daljem postupku instalacije.
Ekran koji vidite, sačekaće vas nakon instalacije. Pojaviće se samo donji panel koji smo kod Ubuntu-a navikli da vidimo sa gornje strane ekrana. Na radnoj površini u cp6Linux distribuciji se podrazumevano nalaze ikone: Računar, MreĂ…Âľni serveri i Smeće. Sva podešavanja sistema vrše se identično kao kod Ubuntu-a.
Jedini mogući problem je kod paket menadĂ…Âľera Synaptic, tj. njegovih skladišta. Potrebno je uraditi kao u
ovom primeru i onda će biti moguća instalacija svih paketa.
Ă…Â to se tiče prevoda, mislim da su najbolje uradjeni do sada, bez prevodjenja imena aplikacija npr.: Gdebi instaler paketa, Pidgin brza razmena poruka, Brasero rezanje diskova itd.
Estetski utisak ostaje da prijatno za oko izgleda GDM upravnik prijavljivanja na sistem, što se ne moĂ…Âľe reći za wallpaper koji će vas sačekati po instalaciji, a i podrazumevana tema zasluĂ…Âľuje jedva prelaznu ocenu.