Jer su napravili mobilnu verziju za PC, doslovno je samo i isključivo Konami krivac.
Hteli su mnogo, nisu uradili ništa.
Zavlačili nas od PES 17 sa praktičnom igrom, nisu čak ni olakšali editovanje, naprotiv. Otežali koliko su mogli, ostavili samo import dresova i grbova.
A što ti kažeš, u 7 krećem na posao, palim VPN i skida se demo sa prvog slobodnog servera ili odglumim da mi nije dobro
Gašenjem servera je zamrla i liga, igra se PES 6 samo, nikoga ne zanima da se cima da nauči da edituje, ja grafičar niti programer nisam, a nije da i dalje nemam ideje, ali za svaki takav projekat treba vreme (koje nemam ali bih se skrpio), neko ko zna PS i da radi face, dresove, bazu, jedan za navijanja, što nije teško, i suštinski to je to.
Ali treba naći toliki broj ljudi koji je spreman tome da se posveti kako treba, što je nemoguća misija.
Ako mene neko pita, PES kakav smo poznavali je mrtav. Samo to što neko voli PES 6 ili 21 održava malo to u životu.
Nada da se povampiri postoji, ali sad kad je ta baza igrača izgubljena je smešno očekivati nešto, jer majmuni i dalje ovaj guraju maksimalno, a ML tek treba da izađe (a neće biti besplatna), pa eto, možda za 2-3 godine kad ljudi zaborave da se PES ikada igrao neko otkupi IP i napravi nešto vredno pomena.
Do tada se nadam da će se pojaviti treći igrač, odnosno peti, jer od onih isprdaka GOALS i UFL ne očekujem apsolutno ništa.