Kad tako napišeš neki ljudi će da steknu pogrešnu sliku koja je netačna. I Canon i Nikon imaju kvalitetna sočiva, nećeš pogrešiti ni kod jednog.
Oba daju gotovo isti kvalitet slika u istom cenovnom rangu ili formatu. Razlike su toliko male da su gotovo neprimetne. Pogotovo za nas.
Uglavom, ako se odlučiš za DSLR, gledaš koliko para planiraš da potrošiš i ako ne favorizuješ jednu od te dve marke gledaš testove i preporuke aparata za te pare. Imam D5200 sa 18-55mm i 55-200mm i prezadovoljan sam, definitivno mislim da nisam pogrešio, a verovatno bi isto to rekao da sam uzeo i Canona.
Inače ne bi uzimao aparate sa neizmenjivim objektivima kao gore pomenuti ако bi već želeo nešto ozbiljnije, sačekao bi i skrpio bi se za DSLR, u suprotnom bi uzeo neki dobar kompakt aparat koji mi stane u džep.
@~Fuego~*
Za 300e imaš recimo samo telo od Nikona D3100, sa kit objektivom je oko 350e. Canon 1100D je nešto malo jeftiniji.
Pogledaj na kupujem-prodajem, prodaju se novi sa 3 godine garancije. Polovni čak jeftinije.