Domino's LIGUE 2

Najava šampionata!
[/B]
Ove sezone takmičenje kreće malo ranije nego inače i time su zasigurno zatečeni mnogi timovi. Manjak vremena za odmore i pripreme im je izmamio razočaravajuće izraze lica na prvim treninzima. Međutim, ovo će biti vjerovatno jedna od vatrenijih sezona francuskog nogometa. Mnogi su najavili strašnu utrku za titulom i promocijom i prvu ligu. Prvo kolo je pred nama, a mnoge oči su uprte u
FC Sochaux i njihovog novog trenera,
Alexa Chaveza za kojeg se jedva čeka da napravi prvi kiks. Inače,
FC Sochaux je jedan od klubova koji je najavio povratak u elitu francuskog nogometai samim tim su postavili još veći teret na leđa
Chaveza.
Prvi zvižduk!
Kao što je već najavljeno nedavno, počela je nova sezona francuske druge lige. Start je bio agresivan i veoma oštar od strane svih 20 timova. Međutim, nekima oštrina nije bila najjače oružje, a ni najbolja strana. Rezultate prvog kola i stanje na tabeli možete vidjeti ispod.
Spoiler

Trenerski debi!
U svojoj prvoj službenoj utakmici na klupi
Sochaux-a Alex Chavez je upisao i prvu pobjedu i tako podigao moral igračima i navijačima, a svakako i pouzdanje uprave. Igrali su na stadionu
Auguste Bonal pred svojim navijačima i savladali
US Orleans sa
2-1, iako su domaći postigli sva 3 pogotka na tom meču.

Utakmica je počela sa puno snage i žara. Borba za loptu se najviše odvijala na sredini terena, dok u 11. minuti
Karanović nije iskoristio nepažnju odbrane i glavom preusmjerio savršen centaršut
Touzghara za
1-0.

Samo dvije minute kasnije, napad gostiju i na nesreću domaćih lopta završava u mrežu od strane njihovog braniča
Konatea. Rezultat je bio
1-1 već u 13. minuti meča.

Pred kraj prvog poluvremena postavljen je i konačan rezultat utakmice. U 37. minuti, asisten prvog pogotka,
Touzghar pronalazi rupu u odbrani
Orleansa i, uz dosta sreće, pogađa za konačnih
2-1.

Bilo je još nekoliko sjajnih prilika na obje strane, uz nekoliko pogođenih stativa, ali se rezultat nije mijenjao.

Tako je ekipa
Sochauxa počela da korača hrabro prema vrhu tabele uz već zacrtanu misiju.
Izjave nakon utakmice
[/SIZE][/B]
G. Karanović: Lijep je osjećaj postići prvi pogodak za vaš tim u sezoni. Atmosfera je bila odlična, kako na terenu tako i na tribinama. Hvala našim divnim navijačima na podršci!
Y. Touzghar: Ovo je bila sjajna utakmica za mene. Pamtiću je sigurno jako dugo jer je ovo i posljednja koju sam odigrao za ovaj klub. Želio bih se zahvaliti cijelom kolektivu za vrijeme provedeno sa njima. Želio bih se zahvaliti treneru koji mi je ispunio želju da odigram posljednju utakmicu. A isto tako bih se želio zahvaliti navijačima koji su uvijek bili uz nas. Želim vam svu sreću, uvijek ću biti srcem uz
Sochaux!
I. Konate: Izvinjavam se prvo svojim saigračima zbog autogola, jer su oni to nadoknadili kasnije. Izvinjavam se svojim navijačima i svom treneru. Ali takve stvari se dešavaju i nastavit ću igrati uzdignute glave.
A. Chavez: Drago mi je da smo na početku sezone krenuli dobro, uzeli 3 boda i napravili dobru atmosferu u svlačionici. Stvari poput autogolova se dešavaju skoro svakodnevno i ne vidim nikakav problem što se ta nesretna situacija dogodila večeras našem igraču. Ja vjerujem u sve nas i idemo dalje.