Autor Tema: Pravljenje instalacije za peč pomoću Inno Setup programa  (Pročitano 6090 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Горан

 • Jelena Rozga
 • Superstar
 • *****
 • Poruke: 8496
  • Pogledaj profil
  • http://www.pes-serbia.net
Pravljenje instalacije za peč pomoću Inno Setup programa
« poslato: 14. novembar 2014, 11:48:49 »


Pravljenje instalacije za peč pomoću Inno Setup programa
by Горан (pes-serbia.net)

- Prvo što ćete da uradite je da napravite novi folder na desktopu i nazovite ga "Resource" unutar tog foldera napravićete još dva foldera jedan nazovite "Main" a drugi "Option File". (Resource, Main, Option File)
 • Main u ovom folderu treba da se nalaze vaši fajlovi od peča.
 • Option File u ovom folderu treba da se nalazi "KONAMI" folder iz My Documents foldera, a unutar tog KONAMI foldera treba da bude folder od vašeg peča.
- Sledeća stvar nakon što smo podesili foldere je startovanje Inno Setup programa. (Inno Setup). Obeležite "Create a new script file using the Script Wizard" i stisnite na "OK". Pojaviće vam se novi prozorčić i tu odmah idete na "Next" (Inno Setup Step 1), nakon toga krećemo sa podešavanjem (Inno Setup Step 2):
 • Application name ovde upišite pun naziv vašeg peča.
 • Application version ovde upišite verziju vašeg peča.
 • Application publisher ovde upišite ime autora peča.
 • Application website ovde upišite adresu vašeg sajta ili sajt na kojem je rađen peč.
- Stisnite na "Next", pojaviće vam se sledeći prozorčić (Inno Setup Step 3), ovde trebate biti jako pažljivi potrebno je da u "Application folder name" upišete gde želite da se instalira vaš peč znači obrisaćete šta god tu pisalo i upisati sledeće "KONAMI\Pro Evolution Soccer 2015" kada to uradite trebalo bi da izgleda kao što je prikazano na slici (Inno Setup Step 4). Idete na "Next", sledeći korak je podešavanje foldera i fajlova kada ste stisnuli na "Next" pojaviće vam se sledeći prozorčić (Inno Setup Step 5) pa da krenemo redom prva stvar koju ćete da odradite je štikliranje kvačice "The application doesn't have a main executable file", nakon toga stisnite na "Add folder ..." i dodajte foldere "Main" i "Option File". U toku dodavanja foldera pojaviće vam se sledeća pločica (Inno Setup Step 6), stisnite na "Yes". Kada ste sve podesili trebalo bi da izgleda kao što je prikazano na slici (Inno Setup Step 7). Naredni korak je podešavanje "Start menu folder name", kada stisnete na "Next" pojaviće vam se sledeći prozorčić (Inno Setup Step 8) sve što trebate ovde da uradite je da stišklirate stavku "Create an Uninstall icon in the Start Menu folder" stisnite "Next". Sledeći prozorčić takođe nije bitan za nas pa odmah stisnite i na njega "Next". Sledeća stavka je odabir jezika kao podrazumevani je štikliran Engleski vi možete još dodatno štiklirati Srpski (ćirilicu odnosno latinicu) kada ste štiklirali stisnite na "Next". I došli smo do poslednje stavke koja je bitna za nas ona izgleda kao što je prikazano na slici (Inno Setup Step 9), tu ćemo podesiti sledeće stavke:
 • Custom compiler output folder ovde podešavate gde želite da vam se nađe instalacija nakon što je napravimo preko Inno Setup-a, preporučujem da to bude Desktop.
 • Compiler output base file name ovde upišite kako želite da se zove fajl na desktopu, u mom slučaju to će biti "setupPES2015Patch.exe".
 • Custom Setup icon file odaberite ikonicu za vaš peč, preporuka je da ikonica bude veličine 48x48px, ukoliko nemate ikonicu za vaš peč ostavite ovo polje prazno biće dodeljena standardna ikonica.
 • Setup password ova stavka nije toliko bitna za nas i ukoliko ne želite da zaštitite svoju instalaciju sa šifrom onda ostavite ovo polje prazno ukoliko želite samo unesite vašu lozinku.
- Sad kad ste sve podesili to bi trebalo da izgleda slično kao što je prikazano na slici (Inno Setup Wizard Step 10). Na naredni prozorčić stisnite "Next" i na ujedno poslednji stisnite "Finish". E sad kad ste stisnuli na "Finish" pojavila vam se nova pločica (Inno Setup Step 11) program vas pita da li želite odmah da započnete sa pravljenjem instalacije mi to naravno ne želimo pošto imamo još par stvari da podesimo tako da ćete stisnuti na "No". Kad ste stisnuli na "No" ostaje vam sledeći prozor (Inno Setup Step 12). Sad je potrebno da zamenimo neke stvari u kodu i da dodamo nove, pa krenimo redom spustite se na deo gde piše "[Files]" tu je potrebno da zamenimo deo koji je označen pogledajte sliku (Inno Setup Step 13), tekst "{app}" zamenićemo sa "{userdocs}", da objasnim šta smo upravo uradili rekli smo da želimo da nam svi fajlovi iz foldera "Option File" idu u My Documents ovo je vrlo bitna stavka i dobro je zapamtite. Još jedna stvar nam je ostala možda manje bitna ali ipak naravno poželjna. Ukoliko želite da instalacija napravi prečice na desktopu do peča to ćete uraditi na sledeći način. Ispod teksta "[Icons]" dodaćete sledeći deo teksta. Ovde trebate biti vrlo pažljivi zato što se vaši fajlovi od peča gotovo sigurno ne zovu isto kao kod mene. Tako da zamenite nazive "PES 2015 Patch", "Settings", "PES2015.exe" i "Settings.exe" sa vašim nazivima. Sada kada ste to sve podesili treba da izgleda kao što je prikazano na slici, naravno ukoliko ne želite prečice na desktopu onda preskočite ovaj korak (Inno Setup Step 14).

Citat
Name: "{commonprograms}\PES 2015 Patch"; Filename: "{app}\PES2015.exe"
Name: "{commondesktop}\PES 2015 Patch"; Filename: "{app}\PES2015.exe"
Name: "{commonprograms}\Settings"; Filename: "{app}\Settings.exe"
Name: "{commondesktop}\Settings"; Filename: "{app}\Settings.exe"


- Sada kada smo sve to podesili potrebno je da startujemo pravljenje instalacije. To ćemo uraditi na sledeći način. Idite na "Build" pa onda na "Compile" (Inno Setup Step 15). Kad ste stisnuli na "Compile" pojaviće se pločica koja će vas pitati da li želite da sačuvate kod od instalacije ja obično stisnem na "No" pošto sam uveren da sam sve podesio kako treba pa je moja preporuka ukoliko ste početnik da sačuvate za svaki slučaj kako bi kasnije mogli da ispravite ukoliko ste napravili neku grešku. Kad smo prošli tu pločicu počinje pravljenje naše instalacije kada se završi naćićemo našu instalaciju na desktopu ili gde ste već vi podesili vašu (Inno Setup Step 16), (Resource). Kada pokrenete vašu instalaciju ona će izgledati kao što je prikazano na slici (setupPES2015Patch). Takođe ukoliko želite možete promeniti sličicu koja se nalazi sa leve strane od instalacije potrebno je editovati fajlove koji se nalaze u folderu gde je instaliran program Inno Setup.

PES 2019
"No act of kindness, no matter how small, is ever wasted." - Aesop
 
Sledeći korisnici su se zahvalili za ovaj post: Choda10

Горан

 • Jelena Rozga
 • Superstar
 • *****
 • Poruke: 8496
  • Pogledaj profil
  • http://www.pes-serbia.net
Re: Pravljenje instalacije za peč pomoću Inno Setup programa
« Odgovor #1 poslato: 14. novembar 2014, 11:52:00 »
Takođe evo i ikonica koja može poslužiti za instalaciju.
PES 2019
"No act of kindness, no matter how small, is ever wasted." - Aesop