Aston Vila bombardovala crveno-crnu stranu San Sira,sledeći rival-AKTUELNI ŠAMPIONAston Vila je pružila najbolju partiju sezone ni manje ni više nego protiv Milana i to na San Siru.Mrežu ispred koje je inače stajao nekadadašnji prvi golman Aston Vile Friedel tresli su Agbonlahor jednom,Džons dva puta i sjajni razigrani Sulejmani tri puta za nedostižnih 6:0.Presrećan posle istorijske pobede oglasio se i Tomašević-menadžer i trener veoma uspešne Aston Vile:
Zaista smo presrećni svi u klubu.Nadali smo se pobedi,ali ovakav rezultat protiv Milana nismo mogli ni da sanjamo,i uz dužno poštovanje prema roso-nerima mi smo slavili prolazak u četvrtfinale odmah posle prvog meča jer je bilo jasno da je 6:0 pred revanš bilo nedostižno za Milan.U revanšu na Vila Parku su koliko-toliko popravili utisak,iako su izgubili sa 4:3 uspeli su da nanesu najteži poraz ove sezone mom timu jer nismo primali više od 2 gola osim te utakmice u ovoj sezoni.Posle izvlačenja parova četvrtine finala svi iz kluba su ostali pognute glave jer nam je naredni protivnik aktuelni šampion i branilac titule-BARSELONA.Vec smo razvili prepoznatljiv stil igre i necemo ga menjati ni protiv Barselone,najavljuje Tomašević
Na krilima Sulejmanija do finala FA Kupa,prilika za naplatu dugova ČelsijuAston Vila se lako probila do finala FA Kupa pobedom nad komšijskim Birmingemom.Najzaslužniji čovek za ovaj uspeh je Miralem Sulejmani koji je tresao mrežu 3 puta,dok su se u listu strelaca upisali i novajlija Sebastijan Đovinko i Agbonlahor i sa ubedljivih 5:0 zapečatili sudbinu Birmingema.Protivnik u finalu biće njen najveći rival,Čelsi koji je pobedom nad Aston Vilom prošle sezone već u drugoj rundi kupa izbacio birmingemski klub iz konkurencije za titulu.Ovo će svakako biti prilika za naplatu dugova plavcima koji su do samog kraja stigli boljim izvođenjem penala protiv Liverpula.Treba očekivati sjajan okršaj uz dosta golova,jer je to tradicija kad god se ova dva velikana sastanu.
Marca:Aston Vila želi Hamsika?Prema pisanju španske Marke,Aston Vila je zainteresovana za prvotimca Napolija i reprezenativca Slovačke,Mareka Hamsika.Povodom toga se oglasio i Napoli rečima:
Ima dosta prostora za realizaciju ovog transfera što se nas tiče,ali želimo visoko obeštećenje,jer je Hamsik jedan od naših najboljih igračaGlavni problem za realizaciju ovog transfera je nezavidna finansijska situacija Aston Vile jer prema pisanju medija Napoli traži najmanje 30 miliona evra,pa će ako žele Slovaka morati verovatno da prodaju nekog od skupljih igrača,a kao moguća solucija pominje se odlazak Švajnštajgera ili Downinga sa Vila Parka.Ipak sve su to novinarska nagađanja pokrivena velom tajne,pa nam ostaje da sačekamo prelazni rok i da vidimo ima li istine u ovoj transfer sagi.
A sada,ekskluzivni intervju sa jednim od najboljih igrača Aston Vile ove sezone,sa Miralemom Sulejmanijem!Dobar dan,Vi ste bili standardni na klupi u prvoj sezoni kada ste stigli iz Ajaksa,a sada ste jedna od najvažnijih karika u lancu Aston Vile,koji je Vaš komentar?Dobar dan i Vama.Tačno je da nisam baš često ulazio u prvoj sezoni,ali u drugoj sezoni mi se ukazala šansa,kada je menadžer promenio pristup igri koji je postao ofanzivniji u formaciji 4-3-3.Ja sam se pridružio u napadu Agbonlahoru i Džonsu i od tada sam standardan.Smatram da sam svoju šansu dobro iskoristio.Postigli ste dosta het-trikova,ali najvažniji su svakako u pobedi nad Milanom u Ligi Šampiona i u pobedi nad Birmingemom u polufinalu FA Kupa?Bio sam šokiran kada sam protiv velikog Milana 3 puta matirao golmana Friedela,kao i što sam het trikom pomogao timu da se plasira u finale kupa.Nadam se da ću davati golove i protiv Barselone u četvrtfinalu Lige Šampiona,ali što je još bitnije,nadam se da će moj tim proći daljeI za kraj,kakvi su vaši dalji planovi u klubu?Zaista mi je prelepo u Aston Vili,atmosfera između igrača i trenera je sjajna i što se mene tiče ja bih ovde ostao zauvek,ali naravno klub je taj koji se pita,tako da se svaku utakmicu trudim da odigram na nivou da ne bi pomislili da me prodaju.To bi bilo to što se tiče ovog posta,poželite mi sreću protiv Barselone,a ja se ponovo javljam posle duela sa Barsom,pozdrav
!